LEVREK ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler
1 kg ağırlığında levrek balığı
1 adet küçük patates
1 adet küçük havuç
1 çay kasığı yenibahar
1 çay kasığı karabiber
2 bas soğan
1 çorba kasığı yağ
1 fincan sirke
4-5 dis sarımsak
2 adet yumurta
Yarım limonun suyu
Hazırlanısı
Bir tencereye temizlenmis levrek parçalarını, soyulmus bir bütün soğanı, bir kasık sirkeyi ve
bir kaç dal maydanozu koyun üzerlerine çıkacak kadar su ilave edip,etler kılçıklardan ayrılana
dek haslayın. Soğuduğunda, suyu bir süzerek bir kaba bosaltın. Sonra balığın etlerini, küçük
küçük parçalayıp, tekrar suyunun içine bırakın. Diğer bir tencereye, bir çorba kasığı yağı,
küçük doğranmıs soğanı, küp seklinde doğranmıs havucu ve patatesi koyup kavurun. Üzerine
ayırdığınız balık suyunu ve balıketlerini ilâve edin. Kaynamaya baslayınca, bir kasede, bir
dolu kasık unu suyla bulamaç yapın ve kaynamakta olan çorbaya yavas yavas karıstırarak,
katın.10-12 dakika daha kaynattıktan sonra, iki yumurta sansı ve limon suyunu iyice çırparak
sulandırıp, çorbaya yavas yavas ilâve edin ve altını kapatın. Üzerine karabiber, yeni bahar,
kıyılmıs maydanoz serpip, servis yapın.
- LEVREK ÇORBASI TARİFİ
- LEVREK ÇORBASI TARİFİ
- LEVREK ÇORBASI TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA LEVREK TARİFİ
- PORTAKALLI LEVREK TARİFİ
- GÜVEÇTE LEVREK BUĞULAMA TARİFİ
- ISPANAKLI LEVREK RULOSU TARİFİ
- LEVREK KÜLBASTI TARİFİ
- LEVREK IZGARA TARİFİ
- PAZI YAPRAĞINDA LEVREK TARİFİ
- LEVREK BUĞULAMA TARİFİ
- DOMATESLİ LEVREK BUĞULAMA TARİFİ
- TEREYAĞLI SARDALYA BUĞULAMASI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa