USKUMRU IZGARA TARİFİ
Malzemeler
8 uskumru balığı (1 kg kadar)
1 su bardağı zeytinyağı
3-4 iri limon
1 demet maydanoz
2 bas orta büyüklükte soğan
Yeteri kadar tuz
Hazırlanısı
Balıklar temizlenir, içleri, dısları bol suda iyice yıkanır ve bir süzgece konarak suları süzülür.
Balıkların suları iyice süzüldükten sonra, bir tüy veya fırçayla iki yanı da zeytinyağıyla
yağlanır ve tel ızgaraya yerlestirilir. Izgara atesten 5-6 parmak yukarda bulunmalı ve önceden
zeytinyağıyla hafifçe yağlanmalıdır. Odun kömürü atesinin çok kuvvetli olmaması gerekir.
Balıkların bir yanı iyice pisip kızardıktan sonra çevrilir. Böylece 10-14 dakikada iki yanı da
pisen balıklar ızgaradan alınır ve servis tabağına yerlestirilir. Balıkların hepsi bir defada
pisirilmiyorsa servis tabağı sıcak bir yerde tutulmalıdır. Balıkları ızgaradan alırken
parçalamamaya dikkat edilmelidir. Balıklar kızarırken, bir kâseye 3/4 bardak zeytinyağı ve 2-
3 limonun suyu konur ve iyice çırpılır. Bir baska tabağa da ince ince doğranmıs ve tuzla
ovulduktan sonra yıkanmıs soğan ve 1/2 demet kıyılmıs maydanoz karıstırılarak hazırlanmıs
soğan piyazı konur. Servis tabağının çevresi kıyılmıs yarım demet maydanoz, dörde bölünmüs
limon parçaları, limon sosu ve soğan piyazıyla birlikte servis yapılır. İsteyenler tabaklarına
soğan piyazı ve balığı aldıktan sonra üstüne kasıkla dolastırarak limon sosundan dökebilirler.
Soğan piyazı veya limon sosu istemeyenler, servis tabağından kıyılmıs maydanozu
tabaklarına alıp limon sıkabilirler.
- USKUMRU IZGARA TARİFİ
- LEVREK AMANDİNE (İspanya) TARİFİ
KREMA SOSLU LEVREK (Fransa) TARİFİ- LEVREK ŞİŞ TARİFİ
- PATATESLİ, ENGİNARLI LEVREK (İngiltere) TARİFİ
- LEVREK ÇORBASI TARİFİ
- LEVREK ÇORBASI TARİFİ
- LEVREK ÇORBASI TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA LEVREK TARİFİ
- PORTAKALLI LEVREK TARİFİ
- GÜVEÇTE LEVREK BUĞULAMA TARİFİ
- ISPANAKLI LEVREK RULOSU TARİFİ
- LEVREK KÜLBASTI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa