11 Şubat 2012 Cumartesi

USKUMRU DOLMASI TARİFİ

Malzemeler
1.5 kg soğan
6 adet yumurta
3 kilo uskumru
2 su bardağı un
100 gr kus üzümü
200 gr ceviz içi
750 gr zeytinyağı
1 paket yenibahar
100 gr beyaz fıstık
2 su bardağı galeta unu
Karabiber
Tuz
Hazırlanısı
Balıkların içlerini temizleyip, bol suda iyice yıkayın, kuyruk ve enselerinden kılçıklarını kırın.
Etlerini yumusatarak kılçık ile beraber çıkarın. Etlerini kıyın, doğranmıs soğan, beyaz fıstık
ve. zeytinyağı ile kavurun. Kıyılmıs etleri çekilmis ceviz içi, kus üzümü, tuz biber, yenibahar
ilave edip tekrar 15 dakika daha kavurup atesten alın, soğumaya bırakın. Bir adet limonun
suyunu ilave edin. Hazırladığınız malzeme ile balıkları doldurun, önce una sonra yumurtaya
ardından da galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa