11 Şubat 2012 Cumartesi

TEREYAĞLI USKUMRU BUĞULAMASI TARİFİ

Malzemeler
1 kg uskumru
40 gr tereyağı (2 çorba kasığı)
40 gr margarin (1,5 çorba kasığı)
1 kahve fincanı su
1/2 demet maydanoz
Tuz (1/2 çorba kasığı)
Hazırlanısı
İçi ve galsameleri iyice temizlenmis ve güzelce yıkanmıs uskumrular bir tepsiye yan yana
dizilir. Bunlara ölçülere göre tuz ve su katılarak tepsinin kapağı kapatılır ve hafif atesin
üzerine oturtulur. Burada 20 dakika pisirilir. Balıklar pisince dikkatle tabağa alınır. Üzerlerine
ölçülere göre maydanoz, hafifçe eritilmis tereyağı ile margarin gezdirilir ve servis yapılır.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa