AİOLİ SOSLU USKUMRU TARİFİ
Malzemeler
1 1/2 su bardağı mayonez
2 dis sarımsak dövülmüs
2/5 su bardağı zeytinyağı
5 orta boy uskumru
1/2 çay kasığı tuz
1 su bardağı un
2 çorba kasığı margarin
1 limon (süsleme için)
1 demet maydanoz (süsleme için)
Hazırlanısı
Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın. Önce aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüs
sarımsakla mayonezi bir telle iyi karıstırın. Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya
baslarken karıstırma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüs sarımsağı
da ilave edin. Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu
malzemeye yedirin. Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra
süzülmeye bırakın. Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin. Balıkların her iki yanını
hafifçe tuzlayın. Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın. Unlanmıs
balıkları ızgaranın üzerine yerlestirin. Üzerlerine kalan zeytinyağını ara sıra bir fırça ile
sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklasık 6-7 dakika pisirin.
Margarini bir kapta eritin. Izgara edilmis uskumrular üzerine eritilmis margarini bir fırça ile
sürün. Uskumruları dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak
servis yapın.
- AİOLİ SOSLU USKUMRU TARİFİ
- SOYA SOSLU USKUMRU TARİFİ
- USKUMRU DOLMASI TARİFİ
- TEREYAĞLI USKUMRU BUĞULAMASI TARİFİ
- FIRINDA USKUMRU (Fransa) TARİFİ
- USKUMRU IZGARA TARİFİ
- LEVREK AMANDİNE (İspanya) TARİFİ
KREMA SOSLU LEVREK (Fransa) TARİFİ- LEVREK ŞİŞ TARİFİ
- PATATESLİ, ENGİNARLI LEVREK (İngiltere) TARİFİ
- LEVREK ÇORBASI TARİFİ
- LEVREK ÇORBASI TARİFİ
- LEVREK ÇORBASI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa