11 Şubat 2012 Cumartesi

KEFAL ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler
1 Adet kefal balığı
1 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet kereviz
4-5 Adet defneyaprağı
1 Çorba kasığı salça
1 Demet maydanoz
1 Adet limon
2 Çorba kasığı un (tepeleme)
1-2 Çorba kasığı tereyağı veya margarin
1 Adet soğan
Hazırlanısı
Tencereye yağı alıp, eritin. Soğanı yemeklik doğrayıp, ilave edin. Soğanlar pembelesene dek
kavurun. Patates, havuç ve kerevizin kabuklarını soyup, fındık iriliğinde doğrayın. Sebzeleri
de tencereye aktarıp, ara sıra karıstırarak sote edin. Sebzeler yumusamaya baslayınca
tencereye yeterince su, salça ve tuz ilave edin. Kefalin kafasını ve iç organlarını temizleyip,
özenle yıkayın. 2 santim eninde yuvarlak dilimler halinde kesin.(bel kemiğini çıkarmadan)
Tencereye iri doğradığınız balık parçalarını da ilave ederek ağır ateste balıklar ve sebzeler
yumusayana dek pisirip, tencereyi atesten alın. Çorbanın suyunu delikli süzgeçten
geçirin.(sebzeler tadını balığa verdiği için sebzelerin posalı kısmini kullanmaya gerek kalmaz)
Tereyağını eritip, unu ilave edin. Un sararana dek kavurun. Kepçe çorbanın suyundan ilave
edip, unu bulamaç haline getirip, tencereye aktarın. 1 Tasım kaynattıktan sonra atesten
indirin. Tabaklara birer dilim kefal koyup, üzerine çorbanın suyundan bir kepçe gezdirin.
Limon sıkarak servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa