11 Şubat 2012 Cumartesi

KAĞITTA KEFAL TARİFİ

Malzemeler
1 kg. Kefal
1 büyük boy Soğan
6 dis Sarımsak
3 orta boy Patates
6 orta boy Yesilbiber
3 orta boy Domates
1/2 demet Maydanoz
2 tabaka Yağlı Kâğıt
3 yemek kasığı Zeytinyağı
2 1/3 tatlı kasığı Tuz
Hazırlanısı
Balıkları temizleyin üzerlerine 1 tatlı kasığı tuz serpip, süzgeçte 15 dakika bekletin. Soğan,
sarımsak ve patatesi soyun, biberlerin sap, çekirdek kısımlarını çıkartın ve soğan, patates,
biber ve domatesleri yarım santimetre kalınlıkta halka seklinde doğrayın. Maydanozu kıyın.
Kâğıdı ikiye katlayıp, bir balık alabilecek büyüklükte kesin. Domates ve patatesin yarısını
kâğıtların üzerine yayın. Aralarına sarımsak, biber, soğan ve maydanozu serpistirin. Balıkları
yerlestirip, üzerini kalan domates ve patates dilimleriyle kapatın. Tuzun kalanını ekleyerek,
yağı gezdirin. Kâğıdın karsılıklı kenarlarını üst üste kapatın ve önceden ısıtılmıs orta
sıcaklıktaki fırında 40 dakika kadar pisirin.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa