11 Şubat 2012 Cumartesi

KEFAL PİLAKİ TARİFİ

Malzemeler
2 kg kefal balığı
250 gr zeytinyağı
1 demet maydanoz
2 su bardağı su
l adet sarımsak
5 adet patates
5 adet domates
2 adet kereviz
2 adet soğan
5 adet havuç
1 adet limon
Karabiber
Kekik
Tuz
Hazırlanısı
Soğanları temizleyip, piyaz olarak kesin, sarımsak, ufak parçalar halinde doğranmıs havuç ve
zeytinyağı ile beraber tencerede 15 dakika kaynattıktan sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edin,
tuz ve biber koyup havuçlar pisinceye dek kaynatın. Patatesleri soyup, küçük küçük doğrayın
ve havuçların üzerine koyun. Buna bir parmak kalınlığında kestiğiniz balık, kabuklarını
soyduktan sonra çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak doğradığınız domates, halka halka kestiğiniz
limon, maydanoz ve biraz kekik ilave edip, tekrar yarım saat kaynatın ve servis tabağına alın.
Soğuduktan sonra servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa