11 Şubat 2012 Cumartesi

SEBZELİ KEFAL HASLAMA TARİFİ

Malzemeler
1000 gr kefal balığı
1/2 demet kereviz yaprağı
1500 gr su (6 bardak)
2 adet limonunun suyu
200 gr sarı patates (4 küçük)
6 dis sarımsak
150 gr havuç (4 küçük)
Tuz
1/2 demet maydanoz
Hazırlanısı
Bir tencereye, 6 bardak su, kazınmıs ve ortalarından ikiye bölünmüs 4 küçükçe bas sarı
patates, kabukları soyulmus, yine ikiye bölünmüs 4 adet küçükçe havuç, 6 dis sarımsak, yarım
demet kereviz yaprağıyla, yarım çorba kasığı tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatın.
Sebzelerde hafif bir yumusama meydana gelinceye kadar 25 dakika haslamalı, sonra bunlara
pulları kazınmıs, iç ve kulak denilen solungaçları çıkarılmıs, yıkanmıs, ikiser parmak
genisliğinde halkalara kesilmis ya da uzunluğuna kemiği hizasında keserek fileto çıkarılmıs, 1
kg. kefal balığı ilâve ederek kapaksız tencerede 20 dakika pisirmelidir. Balıklar haslanınca
tencereye 2 adet limonun suyunu ile yarım demet kıyılmıs maydanoz katarak bir tasım daha
kaynatın. Sonra tenceredeki bütün balık ve sebzeleri bir delikli kepçe ile sudan çıkararak,
büyük bir tabak ya da tepsiye almalı ve üstlerini iyice kaplayacak kadar suyundan döktükten
sonra, balık suyu iyice donup peltemsi bir hal alıncaya kadar bir tarafa bırakmalı ve servis
yapmalıdır. (Kereviz yaprağını atmalıdır.)

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa