KEFAL PİLAKİ (İSTANBUL) TARİFİ
Malzemeler
1 kilo kefal balığı,
2 küçük kereviz kökü,
2 körpe havuç,
2 sarı patates,
2 bas soğan,
5 dis sarımsak,
2 kahve fincanı zeytinyağı,
1 limon,
1 demet maydanoz,
3 bardak su,
Yeteri kadar tuz.
Hazırlanısı
Soğanların kabuklarını soyduktan sonra yarım ay biçiminde ve ince ince doğrayıp bir kahve
fincanı zeytinyağıyla birlikte bir tavaya koymalı ve orta ısılı bir atese oturtmalı. Tahta bir
kasıkla karıstırarak bes dakika kadar kavurmalı. Soğanların rengi iyice pembelesince kabın
içine üç bardak su dökmeli ve kabın ağzını örterek yirmi dakika kadar pisirmeli. Sonra tahta
kasıkla iyice ezerek ince delikli bir süzgeçten geçirmeli. Beri yanda yayvan bir tencereye
kabukları soyulduktan sonra dörde bölünmüs patatesleri, kerevizleri, üstü kazındıktan sonra
ikiye, üçe bölünmüs havuçları, kabukları ayıklanmıs tüm sarımsakları koymalı. Üstlerine
süzgeçten geçirilmis yağlı soğan suyunu katmalı ve tencerenin ağzını örttükten sonra sebzeleri
yirmi dakika kadar pisirmeli. Sebzeler piserken balığı veya balıkları, pullarını kazıdıktan,
yüzgeçlerini kesip attıktan, içlerini çıkardıktan sonra bol akarsuda iyice yıkamalı. Balık iriyse
ince ve yuvarlak dilimlere doğramalı (küçükse tüm olarak pisirmeli). Sebzeler iyice
yumusayınca balıkları veya balık dilimlerini düzenli bir biçimde sebzelerin üstüne yaymalı.
Üstüne halka halka kesilmis limonu da koyduktan sonra kalan zeytinyağını dökmeli. Tuzunu
da serptikten sonra tencerenin kapağını örtmeli ve balıkları on bes dakika kaynatmalı. Balık
piserken maydanozu temizleyip yıkamalı ve kuruttuktan sonra ince ince doğramalı. Pilâki
pisince tencereyi atesten indirmeli. Balık servis küreğiyle balıkları altında sebzesi olduğu
halde alıp servis tabağına düzenli bir biçimde yerlestirmeli. Kıyılmıs maydanozu da yemeğin
üstüne serptikten sonra soğumaya bırakmalı. Yemek soğuyunca sofraya çıkarıp servis
yapmalı.
- KEFAL PİLAKİ (İSTANBUL) TARİFİ
- KAĞITTA KEFAL TARİFİ
- SEBZELİ KEFAL HASLAMA TARİFİ
- KEFAL PİLAKİ TARİFİ
- HOLLANDEZ SOSLU KEFAL TARİFİ
- KEFAL KIZARTMASI (VAN) TARİFİ
- BULAMAÇLI KEFAL KIZARTMASI (VAN) TARİFİ
- KEFAL ÇORBASI TARİFİ
- SEBZELİ KEFAL BUĞULAMA TARİFİ
- KEFAL BUĞULAMA TARİFİ
- AİOLİ SOSLU USKUMRU TARİFİ
- SOYA SOSLU USKUMRU TARİFİ
- USKUMRU DOLMASI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa