TERBİYELİ KEFAL TARİFİ
Malzemeler
1,5 kg. kefal
1 bas soğan
1 adet havuç
1 çay fincanı zeytinyağı
1 çorba kasığı un
1 defneyaprağı
1 adet kereviz
2 dal maydanoz
4 adet patates
1 dis sarımsak
Tuz
Karabiber
TERBİYESİ İÇİN:
4 yumurta sarısı
1,5 limon
Hazırlanısı
Soğanı ayıklayarak incecik yarım daireler biçiminde doğrayın. Havucu kazıyıp yıkadıktan
sonra uzunlamasına ikiye ayırın ve yine yarım daireler biçiminde doğrayın. Tencereye
zeytinyağı, havuç ve soğanı koyup bir defne yaprağı atarak öldürün; un atın. Biraz daha
karıstırarak bir dis ezilmis sarımsak ve 5 bardak su koyun. İçine doğranmıs kereviz ve
ezilerek özü çıkarılmıs maydanoz kökü ilave edip 20-25 dakika kaynatın. Daha sonra birer
kisilik parçalara ayrılmıs olan balığı kusbası doğranmıs patatesle birlikte tencereye koyun.
Tuz ve karabiber serperek kapağını örtmeden ağır ateste, 3 bardak su kalıncaya kadar pisirin.
Yemekten 5-10 dakika önce 4 yumurta sarısı ve 1,5 limon suyuyla terbiye yaparak atesten
indirilmis balığa ekleyin, sıcak olarak servis yapın.
Not: İçine konacak patates beyaz ise balıkla birlikte, sarı ise balıktan 5 dakika önce
konulmalıdır.
- TERBİYELİ KEFAL TARİFİ
- KEFAL PİLAKİ (İSTANBUL) TARİFİ
- KAĞITTA KEFAL TARİFİ
- SEBZELİ KEFAL HASLAMA TARİFİ
- KEFAL PİLAKİ TARİFİ
- HOLLANDEZ SOSLU KEFAL TARİFİ
- KEFAL KIZARTMASI (VAN) TARİFİ
- BULAMAÇLI KEFAL KIZARTMASI (VAN) TARİFİ
- KEFAL ÇORBASI TARİFİ
- SEBZELİ KEFAL BUĞULAMA TARİFİ
- KEFAL BUĞULAMA TARİFİ
- AİOLİ SOSLU USKUMRU TARİFİ
- SOYA SOSLU USKUMRU TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa