LÜFER IZGARA TARİFİ
Malzemeler
Çorba kasığı ayçiçek yağ
Izgara telini yağlamak için
4 Adet orta boy lüfer
Temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmıs
30 gr un 4 çorba kasığı
Yarım çay kasığı tuz
Beyaz biber
2 Adet limonun suyu
Hazırlanısı
Önce ızgarayı yakın. Izgara telini yaklasık 1 çorba kasığı ayçiçek yağı ile yağlayın. Balıkların
iyi pismesi isteniyorsa, balıkların her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atin. Eğer az pismis
isteniyorsa bu islemi yapmayın. Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıstırın. Limon suyundan
2 çorba kasığı kadarını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin. Balıkları una
bulayıp, fazla ununu silkeleyin. 1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak sekilde bir sos
hazırlayın. Balıkları sıcak ızgaraya yerlestirin. Balıklar piserken, temiz bir fırçayla arasıra
hazırlamıs olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün. Yaklasık 5 dakika sonra balıkları altüst
ederek diğer yanlarını da 5 dakika pisirin. Balıkları önceden ısıtılmıs tabaklara alın. Kalan
limon suyu ve zeytinyağı karısımına kıyılmıs maydanozu ilave edin. Izgara lüferleri,
zeytinyağı limon sosu ile birlikte, sıcak olarak servis yapın.
- LÜFER IZGARA TARİFİ
- SEBZELİ LÜFER ÇORBASI TARİFİ
- TARTAR SALÇALI KEFAL TARİFİ
- TARATORLU KEFAL TARİFİ
- TERBİYELİ KEFAL TARİFİ
- KEFAL PİLAKİ (İSTANBUL) TARİFİ
- KAĞITTA KEFAL TARİFİ
- SEBZELİ KEFAL HASLAMA TARİFİ
- KEFAL PİLAKİ TARİFİ
- HOLLANDEZ SOSLU KEFAL TARİFİ
- KEFAL KIZARTMASI (VAN) TARİFİ
- BULAMAÇLI KEFAL KIZARTMASI (VAN) TARİFİ
- KEFAL ÇORBASI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa