11 Şubat 2012 Cumartesi

TARTAR SALÇALI KEFAL TARİFİ

Malzemeler
1 kilo kefal,
1 bardak zeytinyağı,
1 1/2 çorba kasığı un,
1 yumurta, yeteri kadar tuz.
Salçası için:
3/4 bardak (170 santilitre) zeytinyağı,
2 taze yumurtanın sarısı,
1/2 limonun suyu,
1/4 demet maydanoz,
1 tatlı kasığı hardal,
1 kornison,
3 bas taze soğan,
1 hazırlop yumurta,
yeteri kadar tuz.
Hazırlanısı
Kefallerin bas ve kuyrukları kesilir, filetoları çıkarılır. Bunlar iyice yıkanır, bezle kurulanır ve
tuzlanır. Hafifçe unlandıktan sonra bir tabakta çalkanmıs yumurtaya bulanır ve içinde çok
kızgın zeytinyağı bulunan tavaya atılır. Önce bir yanları, sonra öbür yanları pembelesinceye
kadar 4-5 dakika kızartılır. Sonra balık filetoları delikli bir kepçeyle süzülerek servis tabağına
alınırlar. Salça malzemesiyle tatar salçasının hazırlanmasına geçilir. İki yumurtanın sarısıyla
bir tutam tuz ve yarım limonun suyu büyük bir porselen kâseye konur. Bunlar telle çırpılarak
birbirine karıstırılır. Sonra kâse, içinde kaynar su bulunan hafif atesteki derince bir tepsinin
içine oturtulur. (Su kâsenin ağzından en az bir parmak asağıda olmalıdır.) Yumurta sarılarında
belli belirsiz bir koyuluk oluncaya kadar yani iki dakika telle çırpmaya ara verilmeden karısım
pisirilir. Sonra kâse sıcak sudan alınır ve içinde soğuk su bulunan bir baska kabın içine
oturtulur. Hemen zeytinyağı azar azar katılarak çırpılmakta olan karısıma yedirilir. Sonra bu
mayoneze kıyılırcasına kesilmis 1 hazırlop yumurta, hardal, çok ince kıyılmıs yesil soğanlar,
maydanozlar ve ince ince kesilmis kornison katılır. İyice karıstırıldıktan sonra salça kefal
balıklarının üzerine dökülür ve yemek soğutulmadan servis yapılır.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa