11 Şubat 2012 Cumartesi

SEBZELİ LÜFER ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler
3 havuç, soyulup doğranmıs
1 kereviz kökü, soyulup doğranmıs
1 pırasa, yıkanıp halka doğranmıs
1 orta boy soğan, doğranmıs
2 dis sarımsak, dövülmüs
1 baharat bohçası
1 tatlı kasığı limon rendesi
1 iri domates, soyulup doğranmıs
4 çorba kasığı domates püresi
3 lüferin kafaları ve kemikleri
Tuz
Karabiber
Sızma zeytinyağı.
Hazırlanısı
Tüm sebzeleri bir tencereye koyup iki çorba kasığı zeytinyağıyla karıstırarak hafifçe
karamelize olana dek pisirin. Domates ve limon rendesini ekleyip üç dakika daha karıstırın.
Tencereye 6 su bardağı soğuk su koyun. Baharat bohçası yapmak için bir tülbent içine 2
defneyaprağı, bir tatlı kasığı kekik, 8 adet bütün karabiber ve 2 dal maydanoz koyup sıkıca
düğümleyin. Tülbent bohçasını da tencereye koyup suyu kaynama noktasına getirin, sonra
kapağını kapatıp kısık ateste 30 dakika kaynatın. Tüm kemikleri, kafaları ve tülbendi dısarı
alın, filetoları düzlestirdikten sonra fazla kalan balıketlerini tencereye ilave edip birlikte 10
dakika daha pisirin. Tencerede hiç kemik kalmamıs olduğunu teyit edip karısımı el blenderi
veya mutfak robotuyla iyice öğütün. Sonra bu karısımı kalınca delikli bir tel süzgeçten tahta
kasıkla bastıra bastıra geçirin. Süzgeçten geçmeyen posayı atın. Servis için, önceden ısıtılmıs
çukur tabaklara paylastırıp üzerine limon yağı damlatın ve kıyılmıs antepfıstığı serpin.
Yanında ise mümkünse sarımsaklı zeytinyağı sürülerek yapısmaz tavada kızartılmıs ekmek
dilimleri verin. Lüfer yağlı bir balık, o nedenle sadece sıvıyı sunmak daha iyi. Ama dilerseniz
lüferden artan kuyruk kısımlarını çorbaya eklemek yerine, yapısmaz tavada yağsız sote edip
tabakların ortasına yerlestirdikten sonra çorbayı etraflarına dökerek de servis yapabilirsiniz.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa