11 Şubat 2012 Cumartesi

BESAMELLİ LÜFER TARİFİ

Malzemeler
2 adet lüfer
1 adet kuru soğan
2 çorba kasığı tereyağı
2 çorba kasığı un
1,5 su bardağı süt
Tuz ve karabiber
Hazırlanısı
Tavaya tereyağı ve un konur, kavrulur. Sararınca soğuk süt, tuz ve karabiber katılır, muhallebi
kıvamına gelene dek pisirilir. Balıklar temizlenir, birkaç yerine çizik atılır. Tek balıklık toprak
kaba konulur. Üzerine piyaz seklinde doğranmıs soğanın yarısı konur, az tuz serpilir. Besamel
sosun yarısı gezdirilir. Diğer lüfere de aynı islem uygulanır. 200 derece fırında, besamel sos
kızarana kadar pisirilir.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa