LÜFER IZGARADA LÜFER FLETO TARİFİ
Malzemeler
1 kg lüfer balığı
2 adet defneyaprağı
4 adet tane karabiber
1 su bardağı zeytinyağı
Yeterince tuz
Hazırlanısı
Balıkları iyice temizleyin, temiz bir dis fırçası yardımıyla içindeki pıhtılasmıs kanı iyice
akıtın. Kan artığı kalırsa balıkta acılık yaratır. Pullarını temizledikten sonra balığı ortasından
ikiye ayırıp kılçığını çıkarın ve fileto elde edin. Balık filetolarını içinde zeytinyağı,
defneyaprağı ve tane karabiber olan bir kabın içinde 10 dakika bekletin. Her iki fileto
parçalarına tuz serpin. Önceden ısıtıp fırça ile yağladığınız ızgaranın üzerine balığın derisiz
kısımları temas edecek sekilde fileto parçalarını yerlestirin. Dört dakika sonra ters çevirin, iki
dakika derili kısım ızgaraya temas edecek sekilde pisirin.
- LÜFER IZGARADA LÜFER FLETO TARİFİ
- FIRINDA LÜFER TARİFİ
- LÜFER BUĞULAMA TARİFİ
- LÜFER IZGARA TARİFİ
- SEBZELİ LÜFER ÇORBASI TARİFİ
- TARTAR SALÇALI KEFAL TARİFİ
- TARATORLU KEFAL TARİFİ
- TERBİYELİ KEFAL TARİFİ
- KEFAL PİLAKİ (İSTANBUL) TARİFİ
- KAĞITTA KEFAL TARİFİ
- SEBZELİ KEFAL HASLAMA TARİFİ
- KEFAL PİLAKİ TARİFİ
- HOLLANDEZ SOSLU KEFAL TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa