FIRINDA LÜFER TARİFİ
Malzemeler
6 adet Lüfer
2 tatlı kasığı Tuz
3 orta boy Soğan
1 orta boy Havuç
3 orta boy Domates
1 orta boy Limon
1/4 su bardağı Zeytinyağı
Kara Biber, Kekik
1/2 tabaka Yağlı Kâğıt
Hazırlanısı
Balıkları temizleyip, yıkayın, tuzla, süzgeçte 15 dakika bekletin. Keskin bir bıçakla
üzerlerine, enine 3 paralel yarık yapın. Bu arada sebzeleri yıkayarak, soğan havuç ve domatesi
yarım santimetre kalınlıkta halka seklinde doğrayın. Limonun kabuğunu soyup, halka
seklinde dilimleyin ve tepsiyi 1 tatlı kasığı zeytinyağı ile yağlayın. Soğanın yarısını tepsiye
döseyip, üzerilerine domates ve havuçları yerlestirin, kalan soğanı da onların üzerine koyarak
balıkları sebzelerin üzerine yerlestirin ve üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Karabiber ve kekiği
serpip, en üste limonları dizin. Tepsinin üzerini kâğıtla kapatarak önceden isitilmis orta
sıcaklıktaki fırında yaklasık 40 dakika pisirin.
- FIRINDA LÜFER TARİFİ
- LÜFER BUĞULAMA TARİFİ
- LÜFER IZGARA TARİFİ
- SEBZELİ LÜFER ÇORBASI TARİFİ
- TARTAR SALÇALI KEFAL TARİFİ
- TARATORLU KEFAL TARİFİ
- TERBİYELİ KEFAL TARİFİ
- KEFAL PİLAKİ (İSTANBUL) TARİFİ
- KAĞITTA KEFAL TARİFİ
- SEBZELİ KEFAL HASLAMA TARİFİ
- KEFAL PİLAKİ TARİFİ
- HOLLANDEZ SOSLU KEFAL TARİFİ
- KEFAL KIZARTMASI (VAN) TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa