11 Şubat 2012 Cumartesi

SARIMSAKLI LÜFER TARİFİ

Malzemeler
2 adet lüfer
12 dis sarımsak
1 orta boy soğan
2 çorba kasığı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kasığı limon suyu
2 çorba kasığı kıyılmıs maydanoz
Hazırlanısı
Lüferleri temizleyin ve yıkayın. 1 çay bardağı zeytinyağının içinde piyazlık doğranmıs soğanı
ve sarımsakları kavurun. Limon suyunu, pirinçleri, 1 bardak suyu, karabiberi ve tuzu ilave
edin. Su kaynadıktan sonra filetoları içine koyun. Atesi kısıp, kapağını kapatın. 10-15 dakika
kaynatın. Pistikten sonra servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmıs maydanoz serpip, sıcak
olarak servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa