SARIMSAKLI LÜFER TARİFİ
Malzemeler
2 adet lüfer
12 dis sarımsak
1 orta boy soğan
2 çorba kasığı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kasığı limon suyu
2 çorba kasığı kıyılmıs maydanoz
Hazırlanısı
Lüferleri temizleyin ve yıkayın. 1 çay bardağı zeytinyağının içinde piyazlık doğranmıs soğanı
ve sarımsakları kavurun. Limon suyunu, pirinçleri, 1 bardak suyu, karabiberi ve tuzu ilave
edin. Su kaynadıktan sonra filetoları içine koyun. Atesi kısıp, kapağını kapatın. 10-15 dakika
kaynatın. Pistikten sonra servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmıs maydanoz serpip, sıcak
olarak servis yapın.
- SARIMSAKLI LÜFER TARİFİ
- MANTARLI LÜFER TARİFİ
- KİREMİTTE LÜFER TARİFİ
- LÜFER IZGARADA LÜFER FLETO TARİFİ
- FIRINDA LÜFER TARİFİ
- LÜFER BUĞULAMA TARİFİ
- LÜFER IZGARA TARİFİ
- SEBZELİ LÜFER ÇORBASI TARİFİ
- TARTAR SALÇALI KEFAL TARİFİ
- TARATORLU KEFAL TARİFİ
- TERBİYELİ KEFAL TARİFİ
- KEFAL PİLAKİ (İSTANBUL) TARİFİ
- KAĞITTA KEFAL TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa