MANTARLI LÜFER TARİFİ
Malzemeler
4 Taze Lüfer Balığı
Limon suyu
2 Soğan
1 Salatalık
2 Domates
Bir miktar Mantar
Tuz
Karabiber
Hazırlanısı
Temizlenmis lüfer balıkları, kuyruk ve kafaları uç uca getirilerek halka yapılır ve bir kürdanla
tutturulur. Soğanlar ince olarak doğranır. Salatalığın kabukları soyulup uzunlamasına ortadan
dörde bölündükten sonra çekirdekleri temizlenir. Bilahare çok ince dilimler haline getirilir,
domatesin kabukları soyulur ve altıya bölünür. Soğan, salatalık dilimleri, domates ve
mantarlar, pisirme tenceresine konur. Bunların üzerine tuz ve karabiber serpilir. Biraz limon
suyu dökülür ve tencerenin kapağı kapatılır. Genel haslama ( Buğulama ) sartlarına uygun
olarak tam pisirmesi yapılır. Ocak en kısık atese ayarlanır ve balıkların büyüklüğüne göre 15 -
20 dakika pisirilir. Lüfer balıklarının gözleri beyaz bir renk aldığı zaman pistikleri anlasılır.
- MANTARLI LÜFER TARİFİ
- KİREMİTTE LÜFER TARİFİ
- LÜFER IZGARADA LÜFER FLETO TARİFİ
- FIRINDA LÜFER TARİFİ
- LÜFER BUĞULAMA TARİFİ
- LÜFER IZGARA TARİFİ
- SEBZELİ LÜFER ÇORBASI TARİFİ
- TARTAR SALÇALI KEFAL TARİFİ
- TARATORLU KEFAL TARİFİ
- TERBİYELİ KEFAL TARİFİ
- KEFAL PİLAKİ (İSTANBUL) TARİFİ
- KAĞITTA KEFAL TARİFİ
- SEBZELİ KEFAL HASLAMA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa