11 Şubat 2012 Cumartesi

KİREMİTTE LÜFER TARİFİ

Malzemeler
4 lüfer
10 mantar
2 soğan
3 çorba kasığı margarin
1 çorba kasığı un
2 çorba kasığı sıcak süt
1 çorba kasığı su
Hazırlanısı
Balıkları temizleyip yüzgeçlerini ve kuyruğunu kesin. İyice yıkayıp süzgece alın. Balıkların
üzerine 1-2 cm ara ile bıçakla kesikler atın. Tuz ve karabiber serpin. Mantarları temizleyip
ince ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın. Margarini bir tavada eritin. Unu ekleyip
pembelestirin. Sütü ve suyu azar azar döküp karıstırarak ilave edin. Koyulasıncaya kadar
pisirin. Kiremit veya güveç kaplara balıkları yerlestirin. Maydanozu serpin. Doğranmıs
mantar ve soğanın balıkların çevresine paylastırın. Mantarların üzerine besamel sosu ince ince
dökün. Önceden ısıtılmıs 200 dereceye ayarlanmıs fırında üzeri kızarıncaya kadar pisirin.
Kiremitte sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa