KİREMİTTE LÜFER TARİFİ
Malzemeler
4 lüfer
10 mantar
2 soğan
3 çorba kasığı margarin
1 çorba kasığı un
2 çorba kasığı sıcak süt
1 çorba kasığı su
Hazırlanısı
Balıkları temizleyip yüzgeçlerini ve kuyruğunu kesin. İyice yıkayıp süzgece alın. Balıkların
üzerine 1-2 cm ara ile bıçakla kesikler atın. Tuz ve karabiber serpin. Mantarları temizleyip
ince ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın. Margarini bir tavada eritin. Unu ekleyip
pembelestirin. Sütü ve suyu azar azar döküp karıstırarak ilave edin. Koyulasıncaya kadar
pisirin. Kiremit veya güveç kaplara balıkları yerlestirin. Maydanozu serpin. Doğranmıs
mantar ve soğanın balıkların çevresine paylastırın. Mantarların üzerine besamel sosu ince ince
dökün. Önceden ısıtılmıs 200 dereceye ayarlanmıs fırında üzeri kızarıncaya kadar pisirin.
Kiremitte sıcak olarak servis yapın.
- KİREMİTTE LÜFER TARİFİ
- LÜFER IZGARADA LÜFER FLETO TARİFİ
- FIRINDA LÜFER TARİFİ
- LÜFER BUĞULAMA TARİFİ
- LÜFER IZGARA TARİFİ
- SEBZELİ LÜFER ÇORBASI TARİFİ
- TARTAR SALÇALI KEFAL TARİFİ
- TARATORLU KEFAL TARİFİ
- TERBİYELİ KEFAL TARİFİ
- KEFAL PİLAKİ (İSTANBUL) TARİFİ
- KAĞITTA KEFAL TARİFİ
- SEBZELİ KEFAL HASLAMA TARİFİ
- KEFAL PİLAKİ TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa