12 Şubat 2012 Pazar

TİRSİ DOLMA TARİFİ

Malzemeler
8 adet tirsi balığı, toplam olarak yaklasık 1 kilo
Tuz ve Karabiber
1 dis sarımsak
5 ançüez filetosu
100 g beyaz peynir
1 bağ maydanoz
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kasığı un
4 yemek kasığı zeytinyağı
1 limon
Hazırlanısı
Balıkları musluğu açarak yıkayın, mutfak havlusu ile kurutun, tuz ve biber serpin. Sarımsağı
soyun, ançüezlerle birlikte kıyın. Beyaz peyniri ezin. Maydanozu ayıklayıp yıkayın.
Maydanozun yarısını limon kabuğu, peynir, sarımsak ve ançüezle karıstırın. Peynirli karısımı
balıkların içine koyun. Balıkları unda çevirin. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Balıkları
kızgın yağda altlı üstlü 1 'er dakika kızarttıktan sonra tavadan çıkartın ve yağlı kâğıt serilmis
bir fırın tepsisine dizin. Fırını 225 derecede (gazlı fırın 4) ısıtın, balıkları 12 - 15 dakika
pisirin. Balıkları fırından çıkartın, limon dilimleri ile süsleyin, üzerine kıyılmıs maydanoz
serpistirin. Baget ekmek ve karısık salata ile servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa