SAFRANLI TEKİR TARİFİ
Malzemeler
Her biri 200-250 gram gelecek kadar irilerinden 4 tekir balığı
100 gram kültür mantarı
2 kasık salça (veya olgunlarından 3 orta boy domates)
1 kasık un
1/2 demet maydanoz
1 kasık safran
1/2 bardak zeytinyağı
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Hazırlanısı
Balıkları pullarını kazıyıp, içlerini ayıkladıktan sonra bol akarsuyun altında iyice yıkayın ve
sularını süzün. Sonra una bulayarak bol kızgın zeytinyağının içinde 2-3 dakika kızartın. Beri
yanda bir tavanın içinde 2 kasık zeytinyağıyla temizlenmis mantarları kavurun. Kavurduktan
sonra buna ılık suda eritilmis olan domates salçasını veya kabukları soyulduktan sonra ufak
parçalara doğranmıs domatesi, safranı katıp karıstırın. Yeteri kadar tuz da kattıktan sonra
kızarmıs olan tekir balıklarını tavadan alıp bu salçanın üstüne sıralayın. İki dakika daha
pisirdikten sonra tavayı atesten indirin ve içindekileri servis tabağına aktarın. Üzerine kıyılmıs
maydanozu da serptikten sonra sıcak sıcak servis yapın.
- SAFRANLI TEKİR TARİFİ
- YOĞURTLU TEKİR TARİFİ
- TEKİR TAVA TARİFİ
- TEKİR TAVA TARİFİ
- PORTAKAL SEPETİNDE GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI KROKET TARİFİ
- DOMATES SALÇALI GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI SALATASI TARİFİ
- ACI SOSLU GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI TAVA TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- KÖY USULÜ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- BİBERLİ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa