GÜMÜS BALIĞI TAVA TARİFİ
Malzemeler
1 kg gümüs balığı
yarım demet maydanoz
1 bardak zeytinyağı
1 bardak un
4 adet yumurta
tuz
karabiber
Hazırlanısı
3-4 yumurta bir kaba kırılarak akı sarısı birbirlerine adam akıllı karısacak sekilde çırpılır.
Balıklar iyice temizlendikten sonra tuzlanıp biberlenir, una bulanır. Küçük oldukları için de
üçer, dörder tanesi kuyruklarından birbirlerine yapıstırılır. Balıklar kuyruklarından tutulup
yumurtaya bulandıktan sonra içinde zeytinyağı kızdırılan tavaya konur. Yağda kızaran
balıklar çıkarılarak kağıt kaplanmıs bir tepsiye alınır. Sonra servis tabağına aktarılır,
maydanoz dalları ve limon dilimleri ile süslenerek servis yapılır.
- GÜMÜS BALIĞI TAVA TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- KÖY USULÜ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- BİBERLİ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI IZGARA TARİFİ
- ACI EKSİ SOSLU SEBZELİ PİSİ BALIĞI FİLETOSU (ÇİN) TARİFİ
- KARİDESLİ PİSİ BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- ENDONEZYA USULÜ PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI SEN JERMEN TARİFİ
- PORTAKALLI PİSİ BALIĞI TARİFİ
- LİMONLU PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI DOLMASI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa