KÖY USULÜ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
Malzemeler
1 kg iri gümüs balığı
60 gr (4 çorba kasığı) tereyağı
3 dis sarımsak (dövülmüs)
1 yesil sivri biber (çekirdekleri çıkarılıp doğranmıs)
1 salçalık kırmızıbiber (çekirdekleri çıkarılıp doğranmıs)
250 gr mantar (temizlenip hep biri ikiye bölünmüs)
750 gr domates (kabukları soyulmus ve çekirdekleri çıkarılmıs)
2 su bardağı su
1/4 su bardağı sirke
1 tatlı kasığı kekik
1 defne yaprağı
1 tatlı kasığı tuz
1+1/2 kahve kasığı karabiber
1 çorba kasığı unlu tereyağı
30 gr (2 çorba kasığı) tereyağı
500 gr pirinç pilavı (önceden pisirilmis ve sıcak saklanmıs)
1 çay kasığı tuz
1 çay kasığı karabiber
Hazırlanısı
Tereyağı büyük bir tencerede orta ateste eritiniz. Yağ kızınca gümüs balıklarını ekleyip, ara
sıra çevirerek 3-4 dakika kızartınız. Delikli bir kepçe ile balıkları tencereden çıkarıp, bir
tabağa yerlestirerek kenara bırakınız. Sarımsağı, yesil sivri biberi ve salçalık kırmızıbiberi
tencereye katıp, karıstırarak 5 dakika kızartınız. Mantarları ekleyip karısımı 2 dakika daha, ara
sıra karıstırarak pisiriniz. Domatesleri, suyu, sirkeyi, kekiği, defneyaprağını, tuzu ve biberi
koyup karıstırınız. Karısımı kaynayıncaya kadar ısıtınız. Kaynayınca, tencerenin ağzını
kapatıp atesi kısarak 10 dakika, hafif hafif kaynatınız. Defneyaprağını tencereden çıkarıp
atınız. Unlu tereyağı azar azar, her defasında iyice karıstırarak, karısımı pürtüksüz bir kıvama
getirene kadar katınız. Gümüs balıklarını yeniden tencereye koyup karıstırınız. Tencerenin
ağzını kapatıp 10 dakika, ara sıra karıstırarak, ağır ağır kaynatınız. Tencereyi atesten alıp bir
kenara bırakınız. Pilavını hazırlamak için tereyağı genis bir tencerede orta ateste eritiniz. Yağ
kızınca hazır sıcak pilavı, tuzu ve biberi ekleyip 8 dakika, ara sıra karıstırarak ısıtınız.
Tencereyi atesten alıp, içindeki pilavı servis tabaklarına esit olarak bölüstürünüz. Balıklı
karısımı da bir kasıkla servis tabaklarındaki pilavların üstüne esit ölçüde yerlestirip, servis
ediniz.
- KÖY USULÜ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- BİBERLİ GÜMÜS BALIĞI TARİFİ
- GÜMÜS BALIĞI IZGARA TARİFİ
- ACI EKSİ SOSLU SEBZELİ PİSİ BALIĞI FİLETOSU (ÇİN) TARİFİ
- KARİDESLİ PİSİ BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- ENDONEZYA USULÜ PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI SEN JERMEN TARİFİ
- PORTAKALLI PİSİ BALIĞI TARİFİ
- LİMONLU PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI DOLMASI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- PİSİ BALIĞI TAVASI MÖNİYER USULÜ TARİFİ
- PALAMUT PİLAKİSİ TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa