PİSİ BALIĞI SEN JERMEN TARİFİ
Malzemeler
Her biri 250 gram gelen 3 pisi balığı
350 gram margarin yağı
1 kahve fincanı sirke
2 dal tarhun otu
2 sap frenk maydanozu
1 bas arpacık soğanı
3 yumurta
Yeteri kadar kurutulmus ekmek tozu
Tuz ve karabiber
Hazırlanısı
Pisi balığının içini temizledikten sonra derisini yüzmeli ve her iki yanından ikiserden dört
fileto çıkarmalı. Filetoları iyice yıkayıp kurulamalı. Margarin yağının 100 gramını eritip bir
yayvan kâseye bosaltmalı. Filetoları teker teker önce erimis yağa batırıp çıkarmalı, tuzlayıp
biberledikten sonra kurutulmus ekmek tozuna bulamalı. Ekmek tozundan sonra tekrar yağa
batırılacak balık filetolarını odun kömürü atesinin dört - bes parmak yukarısına konmus bir
ızgaraya oturtmalı. Gerektikçe balıkları bir tüyle yağlanarak bu ızgarada her yanlarını nar gibi
kızartmalı. Hafif bir ateste on – on bes dakika kadar pisecek pisi filetoları iyice kızarınca
bunları ızgaradan alıp sıcak bir yerde tutulan servis tabağına yerlestirmeli. Tabağın çevresini
haslandıktan sonra sote edilmis ve kıyılmıs maydanoza bulanmıs küçük yuvarlak patateslerle
süsledikten sonra yanında bir bernez «bearnaise» salçası olduğu halde sofraya götürüp sıcak
sıcak servis yapmalı. Bernez salçasını elde kalan malzemeyle söyle hazırlamak mümkündür:
Sirkeyi bir kusaneyle atese oturtmalı. Buna rendelenmis soğanı bir dal tarhun otuyla bir sap
frenk maydanozunu, bir tutam karabiber ve yeteri kadar tuz serpip kaptakileri kaynatmalı.
Kusanedeki sıvı yarıdan az kalınca kabı atesten indirmeli, soğumaya bırakmalı. Soğuyunca
süzgeçten geçirmeli. Porselen bir kâseye yumurtaların sarılarını koymalı. Çırparken soğumus
olan sıvıdan azar azar katıp bunu yumurtaya yedirmeli. Salçayı benmari usulüyle karıstırarak
kaynayacak kadar ısıtmalı. Kalan margarin yağını küçük parçalar halinde içine atmalı.
Karıstırmalı. Salça kaynamaya baslarken bunu benmariden çıkarmalı, kıyılmıs tarhun otuyla
frenk maydanozunu ve tuzuyla biberini serpip salçayı servis kâsesine bosaltmalı ve sıcak
olarak balıkla birlikte servis yapmalı.
- PİSİ BALIĞI SEN JERMEN TARİFİ
- PORTAKALLI PİSİ BALIĞI TARİFİ
- LİMONLU PİSİ BALIĞI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI DOLMASI TARİFİ
- PİSİ BALIĞI ŞİŞ TARİFİ
- PİSİ BALIĞI TAVASI MÖNİYER USULÜ TARİFİ
- PALAMUT PİLAKİSİ TARİFİ
- KİREMİTTE PALAMUT TARİFİ
- DOMATES SOSLU PALAMUT FİLETOSU TARİFİ
- GÜVEÇTE PATATESLİ PALAMUT TARİFİ
- TARATORLU PALAMUT TAVA TARİFİ
- PALAMUT DOLMA TARİFİ
- PALAMUT BUĞULAMA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa