TARATORLU PALAMUT TAVA TARİFİ
Malzemeler
1 tane palamut
1,5 su bardağı zeytinyağı
1 çay fincanı ceviz
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı sirke
3-4 yumurta kadar bayat ekmek içi
4 dis sarımsak
Hazırlanısı
Balıkları temizledikten sonra, 2 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Tuzladıktan
sonra kağıt üzerinde unlayıp bir tavada kızdırılmıs zeytinyağında kızartın. Kağıt üzerine
çıkartıp yağını emdirin. Sonra servis tabağına yerlestirin. Kızartma yağı olarak zeytinyağı
kullanmanız tat açısından çok yararlı olacaktır.
Taratorun Hazırlanısı
Ekmeği ılık suda ıslatın. Avucunuzla sıkarak sudan çıkartın. Sarımsağı, cevizi, ekmeği
rondoya koyarak ince, ince kıyın. Sirke ve su ilavesiyle katı yoğurt kıvamına getirin. Balığın
üzerine dökerek servise sunun.
- TARATORLU PALAMUT TAVA TARİFİ
- PALAMUT DOLMA TARİFİ
- PALAMUT BUĞULAMA TARİFİ
- PALAMUT IZGARA TARİFİ
- SARIMSAKLI LAHOZ TARİFİ
- YAYIN BALIĞI FİLETOSU TARİFİ
- ÇAPAK TAVA TARİFİ
- ORKİNOS KAVURMA TARİFİ
- FIRINDA ORKİNOS TARİFİ
- KOLYOZ TAVA TARİFİ
- KOLYOZ PİLAKİ TARİFİ
- IZGARA MELANURYA TARİFİ
- DOMATESLİ MELANURYA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa