BARBUNYA BALIĞI NİSUAZ (Fransa) TARİFİ
Malzemeler
4 kisi için
8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya
1 kahve fincanı rafine yağı
4 adet iri kabukları soyulup ince kıyılmıs domates
1 dis sarımsak
1 tatlı kasığı ince kıyılmıs soğan
4 yaprak defne
Az tuz
Bir tutam karabiber
1 limonun suyu
8 adet ançüez filetosu
16 adet çekirdeksiz yesil zeytin
1 tatlı kasığı tereyağı
1 bağ kıyılmıs maydanoz
Hazırlanısı
Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin. İçlerine birer
defneyaprağı koyun. Rafine yağını küçük bir tencereye koyup kızdırın. Soğan ve sarımsağı
ilave edip bir dakika kavurun, domates ve tuzu ekleyin. Ağır ağır kaynatarak domates
bırakacağı suyu çekinceye kadar sekiz on dakika pisirip atesten alın. Zeytinleri tereyağında 1-
2 dakika sote yapıp domateslerin içine ilave edip karıstırın. Barbunyaları hafif unlayıp rafine
yağı ile yağlayın. Demir veya kömür ızgarasında dörder dakika alt üst pisirip servis tabağına
alın. Üzerlerine esit olarak domatesli zeytini taksim edin. İkiser adet ançüez koyun.
Maydanozu serpin.
- BARBUNYA BALIĞI NİSUAZ (Fransa) TARİFİ
- GARNİTÜRLÜ BARBUNYA TARİFİ
- ASMA YAPRAĞINDA BARBUNYA TARİFİ
- DOMATESLİ BARBUNYA TARİFİ
- KİREMİTTE BARBUNYA TARİFİ
- SİBİRYA USULÜ BARBUNYA TARİFİ
- KAĞITTA BARBUNYA TARİFİ
- BARBUNYA BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA BARBUNYA TARİFİ
- BARBUNYA TAVA TARİFİ
- BARBUNYA IZGARA TARİFİ
- PORTAKAL SOSLU MEZGİT TARİFİ
- MEZGİT GRANİTE TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa