BARBUNYA TAVA TARİFİ
Malzemeler
1 kg barbunya (temizlenip, yıkanmıs, kurulanmıs)
1/2 çay kasığı tuz
Beyaz biber
3 su bardağı elenmis un
1/2 su bardağı zeytinyağı ya da ayçiçeği yağı
1 limon (süsleme için)
1/2 bağ maydanoz (süsleme için)
5 çorba kasığı margarin
Hazırlanısı
Balıkları tuzlayıp, biberleyin. Una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra balıkları tavada
kızdırdığınız zeytinyağında, her iki tarafı da kızarana dek kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla
yağlarını süzdürün. Önceden ısıtılmıs tabaklara alin. Margarini bir tavada eritin. Yağ iyice
kızıp, kahverengilesmeye baslar baslamaz balıkların üzerine dökün. Barbunya tavasını limon
ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
- BARBUNYA TAVA TARİFİ
- BARBUNYA IZGARA TARİFİ
- PORTAKAL SOSLU MEZGİT TARİFİ
- MEZGİT GRANİTE TARİFİ
- MAYONEZLİ MEZGİT TARİFİ
- MANTARLI MEZGİT TARİFİ
- MEZGİT PANE TARİFİ
- FIRINDA MEZGİT FLETO TARİFİ
- PAZILI MEZGİT SARMA TARİFİ
- BEYAZ PEYNİRLİ MEZGİT TARİFİ
- ISPANAKLI MEZGİT TARİFİ
- MEZGİT KROKET TARİFİ
- MEZGİT TAVA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa