ISPANAKLI MEZGİT TARİFİ
Malzemeler
4 adet mezgit
1 dis sarımsak
500 gr ıspanak
150 ml su
1 tablet Tavuk Bulyon
100 ml krema
40 gr Tereyağ
1 adet limon
3 dal taze kekik
Üzeri için :
Tane karabiber
3 adet kuru kayısı
1 dal yesil soğan
Hazırlanısı
Sarımsağı temizleyip kıyın. Ispanakları yıkayıp süzün. Tencerede kekik ve sarımsağı
soteleyin. Ispanakları ekleyip 150 ml sıcak suda eritilmis tavuk bulyonlu suyu, krema ve
Tereyağı ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp birkaç kez sallayın. Balıkları tavada ya da
ızgarada kızartın. Servis tabağına ıspanağı alıp üzerine limon dilimleri ve ızgarada pisirilmis
balıkları yerlestirin. Çekilmis karabiber, çok ince doğranmıs yesil soğan ve isteğe göre suda
bekletildikten sonra zar seklinde doğranıp tavada karamelize edilmis kayısı parçaları ile servis
edebilirsiniz.
- ISPANAKLI MEZGİT TARİFİ
- MEZGİT KROKET TARİFİ
- MEZGİT TAVA TARİFİ
- ORFOZ ŞİŞ TARİFİ
- SÜTLÜ ORFOZ TARİFİ
- ORFOZ PLAKİ TARİFİ
- ORFOZ ÇORBASI TARİFİ
- ROKA SOSLU MERCAN PROVENCALE TARİFİ
- SAFRAN SOSLU MERCAN BALIĞI (Fransa) TARİFİ
- YESİL BAHARAT İLE MARİNELENMİS MERCAN TARİFİ
- SEMİZOTLU RULO MERCAN BALIĞI TARİFİ
- MERCAN DOLMASI TARİFİ
- KAĞITTA MERCAN TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa