11 Şubat 2012 Cumartesi

MEZGİT KROKET TARİFİ

Malzemeler
1/2 kg mezgit (haslanmıs, soğutulmus, derisi ve kılçıkları ayıklanmıs)
1 tatlı kasığı tuz
1 çay kasığı karabiber
50 gr galeta unu
3 çorba kasığı maydanoz (kıyılmıs)
1 yumurta (hafif çırpılmıs)
3 çorba kasığı un
Sosu
1 soğan (ince doğranmıs)
1 çay kasığı zencefil (dövülmüs)
60 gr (4 çorba kasığı) tereyağı
2 çorba kasığı rafine yağ
1/4 su sirke
1 su bardağı balık suyu
4 dilim limon
Hazırlanısı
Orta büyüklükte bir kâsede balık, 1 çay kasığı tuz, biber, galeta unu ve 2 çorba kasığı
maydanozu karıstırıp, yumurtayı ekleyiniz. Ellerinizle, balık karısımından 10 küçük kroket
yapıp una bulayınız. Kroketleri buzdolabında en az 45 dakika bekletiniz. Küçük bir kâsede
soğan, zencefil ve kalan maydanoz ve tuzu karıstırıp bir kenara koyunuz. Büyük bir tavada
tereyağı rafine yağla birlikte orta ateste eritip, köpükleri kaybolunca, soğan ve baharat
karısımını koyunuz; karıstırarak 2-3 dakika, soğanlar pembelesene kadar pisiriniz. Sirke ve
balık suyunu ekleyip sosu karıstırarak iyice ısıtınız; atesi kısıp, 2-3 dakika kaynatınız.
Kroketleri tavaya koyup sosa bulayınız ve 6-7 dakika kızartınız. Bir kevgirle kroketleri
tavadan alıp ısıtılmıs bir servis tabağına diziniz; sosu üstüne döktükten sonra, kenarlarını
limon dilimleriyle süsleyerek hemen servis ediniz.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa