ORFOZ ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler
800 gram orfoz balığı
2 çorba kasığı tereyağı
1 çorba kasığı un
1 litre su
1 adet soğan
3 dis sarımsak
Yarım demet dereotu sapı
Yarım demet maydanoz sapı
2-3 adet kereviz yaprağı
1-2 adet defneyaprağı
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Terbiyesi için:
2 adet yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
Üzerine:
1 çorba kasığı tereyağı
1 tatlı kasığı kırmızı toz biber
Hazırlanısı
Solungaçlarının içi, pulları ve içi temizlenmis yaklasık 2 kilo ağırlığında orfozdan fileto
çıkarın. Sonra filetoyu iri parçalar seklinde kesin. Genis bir tencereye 2 çorba kasığı
tereyağını alın. Sürekli karıstırarak ilave ettiğiniz unu pembelesene dek kavurun. Pembelesen
unun üzerine 1 litre suyu ekleyin. Su kaynamaya basladığında kabukları soyulmus 1 adet
soğanı ve 3-4 dis sarımsağı, maydanoz ve dereotu saplarını, kereviz ve defne yapraklarını,
tuzu ve karabiberi ekleyin. Yaklasık 20-25 dakika kaynatın. Çorbayı süzgeçten geçirin. Sonra
tekrar tencereye aktarın. Çorbanın içine ilave ettiğiniz iri parçalar seklinde kesilmis orfozu 15
dakika pisirin. Küçük bir tencerede 1 çorba kasığı tereyağını eritin. Üzerine 1 tatlı kasığı
kırmızı toz biberi ekleyin ve hemen atesten alın. Servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine
kırmızı toz biberli yağdan çok az dökün. Son olarak üzerine ince kıyılmıs maydanoz serpin.
Servis yapın.
- ORFOZ ÇORBASI TARİFİ
- ROKA SOSLU MERCAN PROVENCALE TARİFİ
- SAFRAN SOSLU MERCAN BALIĞI (Fransa) TARİFİ
- YESİL BAHARAT İLE MARİNELENMİS MERCAN TARİFİ
- SEMİZOTLU RULO MERCAN BALIĞI TARİFİ
- MERCAN DOLMASI TARİFİ
- KAĞITTA MERCAN TARİFİ
- SARIMSAK VE DOMATESLİ MERCAN TARİFİ
- GÜVEÇTE MERCAN BALIĞI TARİFİ
- AROMATİK MERCAN BALIĞI (İtalya) TARİFİ
- TUZDA PİSİRİLMİS MERCAN TARİFİ
- MERCAN BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA MERCAN TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa