11 Şubat 2012 Cumartesi

ROKA SOSLU MERCAN PROVENCALE TARİFİ

Malzemeler
2 adet fileto edilmis mercan balığı
1 çorba kasığı avokado püresi
1 çay kasığı ince doğranmıs kırmızıbiber
1 çay kasığı ince doğranmıs salatalık
1 çay kasığı limon suyu
Tuz
Karabiber
Provencale sos
Yarım çorba kasığı tereyağı
1 çorba kasığı galeta unu
1 tutam sarımsak tozu
1 çay kasığı taze baharat çesitleri (adaçayı, tarhun, biberiye, fesleğen)
Roka sos:
1 çay kasığı tereyağı
1 su bardağı krema
1 çorba kasığı parmesan peyniri
1/4 bağ roka yaprağı
Hazırlanısı
Provencale sos için, tüm malzemeyi bir kapta karıstırın. Roka sos için, tereyağını eritip
ardından üzerine krema ve parmesan ekleyip karıstırın, 2-3 dakika daha pisirin. Roka ve
kaynatılan karısımı blendırdan geçirin. Fileto mercanları, provencale sos sürerek rulo haline
getirin ve içine limon suyu eklenerek karıstırılmıs sebzeleri koyun. Bir miktar daha
provencale sosa batırıp tepsiye dizin. Tuz, karabiber serpip, orta ısılı fırında pisirin. Servis
tabağına aktarınca üzerine veya tabağın etrafına roka sos gezdirerek servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa