YESİL BAHARAT İLE MARİNELENMİS MERCAN TARİFİ
Malzemeler
2 adet fileto edilmis mercan
Balığı kızartmak için çok az sıvıyağ
1 çay kasığı taze baharat çesitleri (adaçayı, tarhun, biberiye, fesleğen)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
2 dilim ince kesilmis ve fırında kurutulmus çavdar ekmeği
1 tatlı kasığı sekerle kaynatılmıs balzamik sirke
2 demet yesillik
Kırmızıbiber sos
Karnabahar terin:
1 adet soğan
Yarım küçük boy karnabahar
1 çorba kasığı tereyağı
2 su bardağı balık suyu
1 su bardağı krema
Yarım yaprak jelâtin
Hazırlanısı
Fileto edilmis mercan balıklarını, taze baharatlar, zeytinyağı, tuz ve karabiberden olusan
karısımın içinde 2 gün buzdolabında dinlendirin. Sonrasında marine edilmis mercanları çok az
sıvıyağa koyup tavada kızartın. Karnabahar terin için, ince doğranmıs soğan ve karnabaharı
tereyağında soteleyin. Üzerine 2 bardak balık suyunu ilave edip, kaynatın. Kremanın yarısını
ekleyip, püre haline getirin. Ayrı bir yerde kremanın kalanını köpürtün. İçine püreyi ve sıcak
suda eritilmis jelatini ilave ederek buzdolabında dinlenmeye bırakın. Servis tabağının ortasına
önce karnabahar terin koyup üzerine ekmek kıtırını yerlestirin. Daha sonra tekrar karnabahar
terin ve en üste tavada kızartılmıs mercan balıklarını koyun. Yesillikler, kırmızıbiber sos ve
balzamik sirke ile servis yapın.
Not: Kırmızıbiber sos için, 1 adet kırmızıbiber, 1 tatlı kasığı limon suyu, 1 çay kasığı sirke ve
tuzu blendırdan geçirip püre haline getirin.
- YESİL BAHARAT İLE MARİNELENMİS MERCAN TARİFİ
- SEMİZOTLU RULO MERCAN BALIĞI TARİFİ
- MERCAN DOLMASI TARİFİ
- KAĞITTA MERCAN TARİFİ
- SARIMSAK VE DOMATESLİ MERCAN TARİFİ
- GÜVEÇTE MERCAN BALIĞI TARİFİ
- AROMATİK MERCAN BALIĞI (İtalya) TARİFİ
- TUZDA PİSİRİLMİS MERCAN TARİFİ
- MERCAN BUĞULAMA TARİFİ
- FIRINDA MERCAN TARİFİ
- BESAMEL SOSLU KALKAN TARİFİ
- PORTAKALLI KALKAN TARİFİ
- GÜVEÇTE DOMETES SOSLU KALKAN FLETOSU TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa