BESAMEL SOSLU KALKAN TARİFİ
Malzemeler
6 kalkan balığı dilimi
1 litre (5 su bardağı) deniz ürünleri için haslama suyu
1+1/4 su bardağı besamel sos
1 tatlı kasığı mısır nisastası
500 gr pancar
1/2 su bardağı pancar suyu
1 çay kasığı tuz
1 tatlı kasığı karabiber
2 çorba kasığı zeytinyağı
2 çorba kasığı maydanoz (kıyılmıs)
Hazırlanısı
Önce fırınınızı hafifçe (130""C) ısıtınız.
Kalkan dilimlerini derin bir tencereye yerlestirip üstüne haslama suyunu dökünüz. Tencereyi orta atese
oturtup suyu kaynatınız. Kaynayınca atesin altını kısıp 8-10 dakika, çatalla dokunulduğunda balıklar
kolayca dağılana kadar pisirdikten sonra, spatulayla balıkları çıkararak ısıtılmıs bir servis tabağına
yerlestiriniz. Sosu hazırlayana kadar sıcak kalmaları için, balıkları çok hafif ısıtılmıs fırında bekletiniz.
Orta boy bir tencerede besamel sosu orta ateste, ara sıra karıstırarak ısıtınız. Kaynatmadan atesten alıp, bir
kenara bırakınız. Mısır nisastasını orta boy bir kâseye koyup, devamlı karıstırarak pancar suyunu azar azar
ekleyiniz. Malzeme iyice karısınca, karısımı hızla karıstırarak sıcak besamel sosun bulunduğu tencereye
dökünüz. Tencereyi tekrar orta atese oturtup, sürekli karıstırarak 3 dakika pisiriniz. Pancarları zar
biçiminde kesip tuz, biber ve zeytinyağıyla birlikte büyük bir tencereye koyduktan sonra 3 dakika,
tencereyi ara-sıra sallayarak pisiriniz. Servis tabağını fırından çıkarıp, balıkların üstüne besamel sosu
dökerek, bir kasıkla pancarlı karısımı balıkların çevresine döseyiniz.
Üstünü kıyılmıs maydanozla süsleyerek servis ediniz.
- BESAMEL SOSLU KALKAN TARİFİ
- PORTAKALLI KALKAN TARİFİ
- GÜVEÇTE DOMETES SOSLU KALKAN FLETOSU TARİFİ
- SANBERTEN USULÜ KALKAN TARİFİ
- TARTAR SOSLU KALKAN TAVA TARİFİ
- KALKAN FIRINDA TARİFİ
- TAVADA BADEMLİ KALKAN (İTALYA) TARİFİ
- KALKAN SOTE TARİFİ
- KALKAN HASLAMA HOLLANDEZ (FRANSA) TARİFİ
- KALKAN GRATİNE TARİFİ
- KALKAN BALIĞI AMANDİN (FRANSA) TARİFİ
- LİMONLU VE TEREYAĞLI KALKAN TARİFİ
- KALKAN BUĞULAMA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa