11 Şubat 2012 Cumartesi

BESAMEL SOSLU KALKAN TARİFİ

Malzemeler
6 kalkan balığı dilimi
1 litre (5 su bardağı) deniz ürünleri için haslama suyu
1+1/4 su bardağı besamel sos
1 tatlı kasığı mısır nisastası
500 gr pancar
1/2 su bardağı pancar suyu
1 çay kasığı tuz
1 tatlı kasığı karabiber
2 çorba kasığı zeytinyağı
2 çorba kasığı maydanoz (kıyılmıs)
Hazırlanısı
Önce fırınınızı hafifçe (130""C) ısıtınız.
Kalkan dilimlerini derin bir tencereye yerlestirip üstüne haslama suyunu dökünüz. Tencereyi orta atese
oturtup suyu kaynatınız. Kaynayınca atesin altını kısıp 8-10 dakika, çatalla dokunulduğunda balıklar
kolayca dağılana kadar pisirdikten sonra, spatulayla balıkları çıkararak ısıtılmıs bir servis tabağına
yerlestiriniz. Sosu hazırlayana kadar sıcak kalmaları için, balıkları çok hafif ısıtılmıs fırında bekletiniz.
Orta boy bir tencerede besamel sosu orta ateste, ara sıra karıstırarak ısıtınız. Kaynatmadan atesten alıp, bir
kenara bırakınız. Mısır nisastasını orta boy bir kâseye koyup, devamlı karıstırarak pancar suyunu azar azar
ekleyiniz. Malzeme iyice karısınca, karısımı hızla karıstırarak sıcak besamel sosun bulunduğu tencereye
dökünüz. Tencereyi tekrar orta atese oturtup, sürekli karıstırarak 3 dakika pisiriniz. Pancarları zar
biçiminde kesip tuz, biber ve zeytinyağıyla birlikte büyük bir tencereye koyduktan sonra 3 dakika,
tencereyi ara-sıra sallayarak pisiriniz. Servis tabağını fırından çıkarıp, balıkların üstüne besamel sosu
dökerek, bir kasıkla pancarlı karısımı balıkların çevresine döseyiniz.
Üstünü kıyılmıs maydanozla süsleyerek servis ediniz.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa