TARTAR SOSLU KALKAN TAVA TARİFİ
Malzemeler
400 gr. kalkan balığı (4 dilim sırt)
1 çay bardağı Ayçiçek Yağı
2 çorba kasığı Un
Tuz
Karabiber
½ limonun suyu
Tartar Sos İçin:
4 çorba kasığı Mayonez
2 adet kornison tursu (İnce kıyılmıs)
1 tatlı kasığı maydanoz (İnce kıyılmıs)
1 tatlı kasığı kapari çiçeği (İnce kıyılmıs)
1 tatlı kasığı soğan (İnce kıyılmıs)
1 tatlı kasığı dereotu (İnce kıyılmıs)
½ limonun suyu
Tuz
Hazırlanısı
Tavada yağı kızdırın. Bir tabak içinde balıklara limon suyunu damlatın ve tuz ile karabiberi her tarafına
yedirin. Daha sonra balıkları tek tek una bulayıp, tavaya yatırın. Alt üst ederek kızartın ve servis tabağına
alın. Mayonez'i çukur bir kabın içine koyun. Tüm malzemeyi içine ilave ederek karıstırın. Balığı servis
yaparken beraberinde verin.
- TARTAR SOSLU KALKAN TAVA TARİFİ
- KALKAN FIRINDA TARİFİ
- TAVADA BADEMLİ KALKAN (İTALYA) TARİFİ
- KALKAN SOTE TARİFİ
- KALKAN HASLAMA HOLLANDEZ (FRANSA) TARİFİ
- KALKAN GRATİNE TARİFİ
- KALKAN BALIĞI AMANDİN (FRANSA) TARİFİ
- LİMONLU VE TEREYAĞLI KALKAN TARİFİ
- KALKAN BUĞULAMA TARİFİ
- DENİZCİ USULÜ KALKAN TARİFİ
- KALKAN IZGARA TARİFİ
- KALKAN TAVA TARİFİ
- LİMON SALÇALI HAMSİ TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa