11 Şubat 2012 Cumartesi

LİMONLU VE TEREYAĞLI KALKAN TARİFİ

Malzemeler
4 kalkan dilimi
1 yumurta (2 çorba kasığı süt ile hafif çırpılmıs)
60 gr (2/3 su bardağı) bayat ekmek içi
60 gr (4 çorba kasığı) tereyağı
Limon ve soğanlı tereyağı:
60 gr (4 çorba kasığı) limonlu tereyağı
1 çorba kasığı taze soğan (çok ince kıyılmıs)
Hazırlanısı
Önce limon ve soğanlı tereyağı sosunu hazırlayınız. Küçük bir kâse içinde limonlu tereyağı ve kıyılmıs
taze soğanı bir tahta kasıkla krema haline gelene kadar karıstırınız. Bu sosu küçük bir tabağa koyup,
soğuması için buzdolabında 30 dakika saklayınız. Bir tabağa sütlü yumurta karısımını, bir baska tabağa da
ufalanmıs ekmek içini koyunuz. Balıkları, önce yumurta karısımına, sonra ekmek içine bulayınız. Fazla
ekmek içini atmak için, balıkları hafifçe silkeleyip bir kenara bırakınız. Büyük bir tavada, yağı, orta ateste
eritiniz. Yağ kızınca balıkları tavaya koyup, her iki taraflarını 8'er dakika kızartınız. Balıkları tavadan alıp
kağıt peçete üstüne koyarak, fazla yağlarını süzdürünüz. Kalkan dilimlerini servis tabağına koyup,
buzdolabından sosu çıkararak, birlikte servis ediniz.
Not: Limonlu ve tereyağlı kalkan yesil salata ve ıspanak püresi ile servis edilebilen lezzetli bir balık
yemeğidir.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa