KİREMİTTE HAMSİ TARİFİ
Malzemeler
½ kg. Hamsi
1 adet limon
3 adet yesilbiber (acı olmasın)
10 adet defneyaprağı
2 adet domates
½ demet maydanoz
½ çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanısı
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp
durulayınız. Kapatıp bütün balık haline getiriniz. Domatesleri küp seklinde, yesilbiberleri de
çekirdeklerini çıkarıp boyuna kesiniz, her seridi üç parçaya kesiniz. Limonu ikiye böldükten
sonra ince dilimler halinde doğrayınız. Maydanozu da ince doğrayınız. Kiremitte sırasıyla
hamsi, domates, biber, dilimlenmis limon ve defneyaprağını diziniz. Üstlerine zeytinyağını
döküp maydanozları serpiniz. 160-180 c derecedeki fırında 30 dakika pisiriniz.
Not: arzu edenler zeytinyağı yerine tereyağı kullanabilirler. Daha lezzetli ancak daha ağır
olur.
- KİREMİTTE HAMSİ TARİFİ
- HAMSİ PLAKİ TARİFİ
- HAMSİ KUSU TARİFİ TARİFİ
- HAMSİ BÖREĞİ TARİFİ
- KIRMIZI BİBERLİ VE SARMISAKLI HAMSİ TAVA TARİFİ
- KAĞITTA HAMSİ (SAMSUN) TARİFİ
- HAMSİ GÜVEÇ TARİFİ
- HAMSİ TUZLAMA TARİFİ
- HAMSİ ÇORBASI (TRABZON) TARİFİ
- HAMSİ SALAMURA TARİFİ
- HAMSİLİ MISIR EKMEĞİ TARİFİ
- HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
- HAMSİ KAYGANASI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa