11 Şubat 2012 Cumartesi

HAMSİ ÇORBASI (TRABZON) TARİFİ

Malzemeler
100 gr. Hamsi
1 adet iri olgun domates
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kasığı un
1 çorba kasığı tereyağı
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Hazırlanısı
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp
durulayınız ve 1 cm uzunluğunda parçalar halinde kesiniz. 5 dakika kadar 4 bardak tuzlu suda
haslayınız. Haslanmıs hamsileri suyunu süzüp kenara alınız. Bu suyu daha sonra
kullanacağınızdan dökmeyiniz. Domatesin kabuğunu soyup rendeleyiniz. Soğanı da
rendeleyiniz. Tereyağını tavada eritip unu kavurunuz. Rendelenmis domates ve soğanı ilave
edip birkaç dakika çeviriniz. Beklettiğiniz suyu ilave ediniz. Su kaynamaya yaklasınca
hamsileri ve kıyılmıs maydanozu ilave edip 5 dakika daha pisiriniz.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa