11 Şubat 2012 Cumartesi

HAMSİ DOLMASI TARİFİ

Malzemeler
1 kg hamsi
3 çorba kasığı zeytinyağı
2 adet soğan
Yarım çorba kasığı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Yarım çorba kasığı kusüzümü
1 çay kasığı seker
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hazırlanısı
Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını temizleyelim. Bol suyla yıkayalım. 1 tavaya 3 çorba
kasığı zeytinyağını alıp kızdıralım. Küçük doğranmıs soğanları ve yarım çorba kasığı
dolmalık fıstığı tavaya aktaralım. Soğanlar seffaflasıp sararana dek kavuralım. Yarım su
bardağı pirinci yıkayıp süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyelim. Bir- iki kez çevirdikten
sonra 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu, karabiberi, yarım çorba kasığı kusüzümünü ve 1 çay
kasığı sekeri ilave edelim. Ağır ateste pirinçler suyu çekene dek pisirelim. Ardından ince
doğranmıs maydanozu ekleyip karıstıralım. Hamsinin iç kısımlarını tuz ilave edilmis un
batıralım. 2 adet hamsiyi yan yana yerlestirelim. Ortasına hazırladığımız içten bir tatlı kasığı
koyalım üçüncü hamsinin dısını una buladıktan sonra harcın üzerine yerlestirelim. Sonra
çırpılmıs yumurtaya batıralım. Derin bir tavaya sıvı yağı alalım. Hamsileri kızartalım. Fazla
yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarıp, servis yapalım.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa