11 Şubat 2012 Cumartesi

HAMSİ FIRIN TARİFİ

Malzemeler
1 Kg Hamsi
2 Adet Domates
1 Adet Limon
Sıvı Yağ
Tuz
Hazırlanısı
Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini basparmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp
fileto haline getiriniz ve kapatınız. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp hamsileri aralarında bosluk
kalmayacak tarzda bir ters, bir düz diziniz. Domatesleri ve limonu ince halkalar halinde
doğrayınız. Balıkları tuzladıktan sonra üzerlerine domates ve limonları esit aralıklarla diziniz.
180oc'a ısıtılmıs fırında 25-30 dakika kadar pisiriniz. Sıcak servis yapınız.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa