HAMSİ FIRIN TARİFİ
Malzemeler
1 Kg Hamsi
2 Adet Domates
1 Adet Limon
Sıvı Yağ
Tuz
Hazırlanısı
Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini basparmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp
fileto haline getiriniz ve kapatınız. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp hamsileri aralarında bosluk
kalmayacak tarzda bir ters, bir düz diziniz. Domatesleri ve limonu ince halkalar halinde
doğrayınız. Balıkları tuzladıktan sonra üzerlerine domates ve limonları esit aralıklarla diziniz.
180oc'a ısıtılmıs fırında 25-30 dakika kadar pisiriniz. Sıcak servis yapınız.
- HAMSİ FIRIN TARİFİ
- HAMSİ BÖREĞİ (GİRESUN) TARİFİ
- HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ
- LÜFER DİPLOMAT TARİFİ
- VATİKAN USULÜ LÜFER TARİFİ
- BESAMELLİ LÜFER TARİFİ
- KAĞITTA LÜFER TARİFİ
- SARIMSAKLI LÜFER TARİFİ
- MANTARLI LÜFER TARİFİ
- KİREMİTTE LÜFER TARİFİ
- LÜFER IZGARADA LÜFER FLETO TARİFİ
- FIRINDA LÜFER TARİFİ
- LÜFER BUĞULAMA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa