HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ
Malzemeler
1 Kg Hamsi
5-6 Adet Patates
3 Adet Soğan
1 Adet Limon
3 Adet Domates
1 Adet Defneyaprağı
3 Yemek Kasığı Zeytinyağı
1 Su Bardağı Su
Yarım Tabaka Yağlı Kâğıt
Yarım Demet Maydanoz
Karabiber, Tuz
Hazırlanısı
Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkarın. 1 tatlı kasığı tuz ekleyip karıstırıp süzgeçte 15 dakika
bekletin. Domates, soğan, patates ve limonu daire seklinde doğrayın. Tepsiye balıkları tek sıra
dizip üzerine sırayla soğan, patates ve domatesi yerlestirin. En üste aralıklı olarak limon ve
defneyaprağı koyun. Maydanozu ince ince doğrayın ve limonların üzerine serpin. Tuz,
karabiber, zeytinyağı ve suyu karısıma ekleyerek tepsiyi yağlı kâğıt ile kapatın. Önceden
ısıtılmıs orta sıcaklıktaki fırında pisirin. Fırından alarak sıcak servis yapın.
- HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ
- LÜFER DİPLOMAT TARİFİ
- VATİKAN USULÜ LÜFER TARİFİ
- BESAMELLİ LÜFER TARİFİ
- KAĞITTA LÜFER TARİFİ
- SARIMSAKLI LÜFER TARİFİ
- MANTARLI LÜFER TARİFİ
- KİREMİTTE LÜFER TARİFİ
- LÜFER IZGARADA LÜFER FLETO TARİFİ
- FIRINDA LÜFER TARİFİ
- LÜFER BUĞULAMA TARİFİ
- LÜFER IZGARA TARİFİ
- SEBZELİ LÜFER ÇORBASI TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa