HAMSİ BÖREĞİ (GİRESUN) TARİFİ
Malzemeler
1 kg. Hamsi
2 adet orta boy soğan
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
Bir tutam kuru nane
Bir tutam karabiber
Bir tatlı kasığı tuz
Bir tatlı kasığı salça
Yeteri kadar su
Biraz mısır unu
Hazırlanısı
yağ, soğan, salça, kavrulur. Pirinç eklenip pilav yapılır. İyice dinlendiktin sonra tuz,
karabiber, nane katılıp ocaktan alınır. Hamsiler iyice yıkanır mısır ununa bulandıktan sonra
kılçıkları çıkarılır. Yaklasık 26 santimetre çapındaki düz kapaklı çevirme tavasına bir çorba
kasığı sıvı yağ koyduktan sonra hamsiler sırtları dısa gelecek ve bosluk kalmayacak sekilde
tavanın iç ve yan yüzlerine dizilir. İç pilav tavaya yayılır. Hamsilerin dısarı tasmıs uçları üste
kapatılır. Ocakta hamsilerin alt yüzeyi pistikten sonra tavanın kapağına ters yüzü çevrilir ve
tavaya sıvı yağ ekleyerek diğer yüzleri de pisirilir.
- HAMSİ BÖREĞİ (GİRESUN) TARİFİ
- HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ
- LÜFER DİPLOMAT TARİFİ
- VATİKAN USULÜ LÜFER TARİFİ
- BESAMELLİ LÜFER TARİFİ
- KAĞITTA LÜFER TARİFİ
- SARIMSAKLI LÜFER TARİFİ
- MANTARLI LÜFER TARİFİ
- KİREMİTTE LÜFER TARİFİ
- LÜFER IZGARADA LÜFER FLETO TARİFİ
- FIRINDA LÜFER TARİFİ
- LÜFER BUĞULAMA TARİFİ
- LÜFER IZGARA TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa