HAMSİ KÖFTESİ TARİFİ
Malzemeler
1 kg. Hamsi
3 orta dilim ekmek (bayat)
1 adet yumurta
2 yemek kasığı sıvı yağ
Tuz, kara biber, yenibahar
1 1/2 demet maydanoz
Hazırlanısı
Balıkları temizleyerek kılçığını çıkartın ve ince ince kıyın. Ekmeğin kabuğunu çıkartıp ıslatın.
İyice sik ufalayarak hamsinin içine katin. Mısır ununun yarısını, yumurtayı, tuzu ve baharatı
koyun. Maydanozları ince ince kıyıp, karısıma ekleyin. Bütün malzemeyi iyice yoğurup,
yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp elle sekil vererek yassı köfteler yapın. Teflon tavaya
yağ koyup, kızdırın. Köfteleri geri kalan una bulayarak kızartın.
- HAMSİ KÖFTESİ TARİFİ
- FIRINDA HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
- HAMSİ TAVA TARİFİ
- HAMSİ FIRIN TARİFİ
- HAMSİ BÖREĞİ (GİRESUN) TARİFİ
- HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ
- LÜFER DİPLOMAT TARİFİ
- VATİKAN USULÜ LÜFER TARİFİ
- BESAMELLİ LÜFER TARİFİ
- KAĞITTA LÜFER TARİFİ
- SARIMSAKLI LÜFER TARİFİ
- MANTARLI LÜFER TARİFİ
- KİREMİTTE LÜFER TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa