HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
Malzemeler
1 kg hamsi (ayıklanmıs)
400 gr pirinç
2 orta boy soğan
Kus üzümü
Dolmalık fıstık
Maydanoz
Kırmızı pul biber
Karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gr tereyağı
1 su bardağı su
Hazırlanısı
Servis tepsisini önce yağlayalım. Sonra ayıkladığımız hamsiyi düzgün bir sekilde alt kısmına
ve yanlara dizelim. Tamamlandıktan sonra soğanı ince ince doğruyoruz. Pirinci yıkadıktan
sonra soğana ilave edelim, maydanoz, baharat, üzüm ve fıstığı yıkayarak bu malzemelere
ilave edelim. Bir miktar hamsiyi bölerek bu karısıma ilave edelim. Birbirine iyice karıstırıp
tuzunu da katarak hamsilerin üzerine döseyelim. Daha sonra tepsinin yanlarındaki hamsileri
elimizle diziyoruz. Kalan hamsileri pilavın üzerine iyice yerlestiriyoruz. Açık yer kalmayacak
sekilde üzerine sıvı yağ ve tereyağını ilave ediyoruz. Suyunu da koyup kısık ateste pisirelim.
- HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
- HAMSİ KAYGANASI TARİFİ
- HAMSİ DOLMASI TARİFİ
- HAMSİ KOLİ (RİZE) TARİFİ
- HAMSİ KÖFTESİ TARİFİ
- FIRINDA HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
- HAMSİ TAVA TARİFİ
- HAMSİ FIRIN TARİFİ
- HAMSİ BÖREĞİ (GİRESUN) TARİFİ
- HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ
- LÜFER DİPLOMAT TARİFİ
- VATİKAN USULÜ LÜFER TARİFİ
- BESAMELLİ LÜFER TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa