11 Şubat 2012 Cumartesi

HAMSİ KAYGANASI TARİFİ

Malzemeler
1/2 kilo salamura hamsi
4 yumurta
250 gram mısır unu
250 gram pazı (ıspanak da olabilir)
Yeteri kadar tuz ve zeytinyağı
Hazırlanısı
Hamsileri kılçıklarından ayırıp fileto durumuna getirdikten sonra bol akarsuda iyice yıkayın
ve iri delikli bir süzgeçte süzün. Pazıları da temizledikten sonra bol suda yıkayıp süzdükten
sonra ince ince doğrayın. Sonra bu doğranmıs pazıyla suyu süzülmüs hamsi filetolarını büyük
bir porselen kâseye koyun. Üzerine eleyerek dökeceğiniz unu ve kıracağınız yumurtaları
kattıktan sonra karısımı tahta kasıkla iyice karıstırın. Karısım iyice karıstıktan sonra bir tavaya
zeytinyağı koyun. Orta ısılı bir atese oturtacağınız tavadaki yağ kızınca tavaya hamsili
karısımdan kasık kasık döküp bunları kızartın. Pisen her kayganayı kevgirle süzüp servis
tabağına koyduktan sonra geri kalan hamsili hamuru pisirin kayganalar tamam olunca sıcak
sıcak servis yapın.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa