HAMSİLİ MISIR EKMEĞİ TARİFİ
Malzemeler
1 tatlı kasığı toz maya
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
2,5 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 tatlı kasığı tuz
2 adet küp seker
1 çay bardağı ılık su
Kıvam alana kadar ılık süt
İçi için:
Yarım kg hamsi
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay kasığı tuz
Hazırlanısı
Ilık su, maya ve küp seker eritilir. Üzerine yumurta, sıvı yağ, tuz eklenir karıstırılır. Sonra
elenmis unlar katılır, ele yapısmayan kıvam alana kadar azar azar ılık süt eklenir. Hamur 1
saat dinlendirildikten sonra yarısı yağlanmıs deliksiz kek kalıbına bastırarak yerlestirilir.
Üzerine kılçığı çıkarılmıs hamsiler sıkı sıkı dizilir. Hamsilerin üzerine yarım daire seklinde
doğranmıs, tuzla ovulmus soğan yerlestirilir. Kalan hamur malzemenin üzerine bastırarak
konur. Yarım saat bekletildikten sonra önceden ısıtılmıs 200 derece fırına verilir, kızarana
kadar pisirilir.
- HAMSİLİ MISIR EKMEĞİ TARİFİ
- HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
- HAMSİ KAYGANASI TARİFİ
- HAMSİ DOLMASI TARİFİ
- HAMSİ KOLİ (RİZE) TARİFİ
- HAMSİ KÖFTESİ TARİFİ
- FIRINDA HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
- HAMSİ TAVA TARİFİ
- HAMSİ FIRIN TARİFİ
- HAMSİ BÖREĞİ (GİRESUN) TARİFİ
- HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ
- LÜFER DİPLOMAT TARİFİ
- VATİKAN USULÜ LÜFER TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa