11 Şubat 2012 Cumartesi

HAMSİ SALAMURA TARİFİ

Malzemeler
5 kilo iri hamsi
Yeteri kadar tuz
Hazırlanısı
Hamsilerin içi iyice temizlenir bol suyla yıkanır ve iyice süzülür. Hamsileri alacak irilikte bir
fıçının dibine ince bir kat tuz dökülür. Balık düzenli ve sık olarak bir sıra halinde bu tuzun
üstüne yerlestirilir. Balığın üstüne bir kat bol tuz dösedikten sonra yine bir kat hamsi
yerlestirilir. Böylece bir kat tuz, bir kat hamsi koyarak fıçı doldurulur. En üste yarım parmak
kalınlığında tuz serpilir ve bunun üstüne de ince ve temiz bir tahtayla ağır bir sey (iyi
yıkanmıs bir tas olabilir) konur. Vakit vakit kontrol edilir ve fıçının yüzeyine yağ çıktıkça
temiz bir bez veya pamukla bu yağ alınır. Kırk gün geçtikten sonra balık, tuzla iyice pisip
yenmeye hazır bir duruma gelmis olur.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa