HAMSİ GÜVEÇ TARİFİ
Malzemeler
1/2 kg hamsi
2 adet domates
2 adet yesilbiber
1 adet patates
1/4 bağ pazı (veya ıspanak)
1 çay bardağı mısır unu
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan (veya mevsiminde ½ demet taze soğan)
2 su bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanısı
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp
durulayınız. Domatesleri küp seklinde, biberleri de çekirdek yataklarını çıkarıp enine
doğrayın. Patatesleri rendeleyin. Temizlenmis pazıyı iki dakika kadar haslayıp süzgece alınız
ve ince ince doğrayınız. Soğanı ince kıyınız. Tüm malzemeyi genis bir kapta harmanlayıp iki
su bardağı su ilave ediniz ve bilahare toprak güvece basaltınız. 160-180oc fırında 40 dakika
pisiriniz. Sıcak servis yapınız.
- HAMSİ GÜVEÇ TARİFİ
- HAMSİ TUZLAMA TARİFİ
- HAMSİ ÇORBASI (TRABZON) TARİFİ
- HAMSİ SALAMURA TARİFİ
- HAMSİLİ MISIR EKMEĞİ TARİFİ
- HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
- HAMSİ KAYGANASI TARİFİ
- HAMSİ DOLMASI TARİFİ
- HAMSİ KOLİ (RİZE) TARİFİ
- HAMSİ KÖFTESİ TARİFİ
- FIRINDA HAMSİLİ PİLAV TARİFİ
- HAMSİ TAVA TARİFİ
- HAMSİ FIRIN TARİFİ
Etiketler: Balık Yemekleri Tarifleri
0 Yorum:
Yorum Gönder
Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]
<< Ana Sayfa