11 Şubat 2012 Cumartesi

HAMSİ TUZLAMA TARİFİ

Malzemeler
1.5 bardak kaya tuzu
2 kg hamsi
2 kiloluk ağırlık (tas)
3-4 defneyaprağı
Hazırlanısı
Hamsilerin baslarını koparın ve içlerini iyice temizleyin. İyice yıkadıktan sonra iki saat kadar,
suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin. Hamsinin boyuna uygun bir kavanoza bir kat
hamsi, bir kat tuz ve aralara defneyapraklarını yerlestirerek hamsiyi istif edin. En üste
bastırmak için tası koyup kavanozun kapağını kapatın. Yaklasık 1,5 ay sonra yenecek kıvama
gelecektir. Yeneceği zaman yeterli miktarda çıkarıp yıkayın ve tuzunun çıkması için 2 saat
suda bekletin. Hamsi tuzlamasını üzerine zeytinyağı ve limon dökerek söğüs seklinde ya da
pilakisini yaparak yiyebilirsiniz. İlkbahar ve yaz ayları Marmara hamsisi için uygundur. Kıs
mevsiminde yapılan tuzlamaların yenecek kıvama gelmesi için 3-4 ay beklemek gerekir.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa