11 Şubat 2012 Cumartesi

HAMSİ PLAKİ TARİFİ

Malzemeler
1 paket pınar temizlenmis hamsi
5 adet yesilbiber
1 adet soğan
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kasığı dereotu ve maydanoz
1 yemek kasığı tuz
5 adet domates
1 adet limon
1 su bardağı su
Hazırlanısı
5 adet orta boy yesilbiber, seritler halinde doğranır. 1adet piyaz seklinde doğranmıs soğan ile
harmanlanıp tepsiye konur. Hamsilerin üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağı, 1 yemek kasığı
doğranmıs dereotu ve maydanoz eklenerek tepsiye ilave edilir. Üzerlerine 1 yemek kasığı tuz,
5 adet halka doğranmıs domates, 1adet kabuğu soyulup halka doğranmıs limon ve 1 su
bardağı su ilave edilir. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden 200 c' ye
ısıtılmıs fırında 25-30 dakika pisirilip servis yapılır.

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa